"Min pappa fortalte eventyr for meg"
Hildegunn Eggen, Skuespiller
hildegunn_eggen3

Hildegunn Eggen
Skuespiller

Jeg hadde det veldig bra da jeg var en liten jente. Jeg vokste opp på en gård med mamma, pappa og fire storebrødre. Jeg var en skikkelig pappajente så jeg fulgte etter pappa`n min overalt. På åkrer, i fjøset og rundt på gården.

Ikke nok med det. Hver eneste kveld fortalte han eventyr for meg. Jeg satt på fanget hans mens han leste for meg. Jeg husker spesielt to eventyr. Det ene var Rapunsel om jenten som heksa setter i tårnet. Hun hadde så tykt og langt hår som hun flettet og kastet ut tårnluken slik at den vakre prinsen klatret oppover fletten hennes og kom inn. Det trigget romantikeren i meg.

Det andre eventyret som jeg syntes var veldig spennende var Smørbukk. Det handlet om heksen som kokte sodd på de hun fanget. Hun serverte dette til andre hekser og trollmenn. Det var så skummelt, men Smørbukk han klarte å lure heksen.

Disse historiene trigget meg til å bli veldig glad i gode historier. Det har fulgt med meg hele livet. Og da jeg ble mamma selv til tre barn så har jeg lest til de i mange år, og alle tre er veldig glade i å lese selv. 
hildegunn_eggen4