"Mamma og pappa lærte meg å glede meg når andre lykkes"
Pål Andre Helland
pålandrehelland2

Pål Andre Helland

Da jeg var ung og spilte fotball var jeg soleklart best. Jeg scoret alltid veldig mange mål. Jeg var veldig påpasselig med å fortelle det til mamma og pappa, men til slutt begynte de å spørre om andre ting enn hvor mange mål jeg scoret. De spurte heller om hvor mange målgivende jeg hadde og hvor mange pasninger jeg la opp til kompisene mine slik at de fikk score mål.

Etterhvert fikk jeg en liten bonus av mamma. Jeg fikk 10 kroner for hvert målgivende og litt gjennom det lærte jeg viktigheten av å investere i andre for at jeg skal bli best selv.

Det fungerer veldig bra når du er liten. Du kan score mange mål hvis du relaterer det til fotball, men når du blir eldre kan du ikke ta ballen og drible alle 11 på motstanderbanen. Du er avhengig av hjelp fra medspillerne dine og at de gjør jobben sammen med deg for at du skal få muligheten.

Så den dag i dag synes jeg det er like artig å sentre til en kamerat som det å gå selv. Det er noe mamma og pappa lærte meg og det setter jeg stor pris på. Det er også noe jeg har tatt med meg i livet generelt fordi det er viktig å by på seg selv og investere i kollegaer, venner og familie. For når de har det best mulig, har du det selv best mulig. 
  
pålandrehelland_hoved